Wat is EPD-3?

EPD-3 is een afkorting voor Voedingsprogramma 3 fasen, een stofwisselingstherapie die u helpt om geestelijk en lichamelijk weer in balans te raken en helpt om overgewicht aan te pakken. Het is in Zwitserland ontwikkeld door enkele artsen, psychologen en voedingswetenschappers en is gebaseerd op het werk van een arts die met coma-patiënten werkte en ontdekte dat een gebalanceerde voeding verbijsterende resultaten had op het welzijn van zijn patiënten. In 2000 is het programma in Nederland geïntroduceerd door Thomas Norbart(arts).

Hoe werkt het precies?

Met EPD-3 krijgt u precies die voedingsstoffen binnen die u lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. In het EPD-3-voedingspakket zitten producten als biologische muesli, shakes, soepen en koekjes. Al deze producten zijn uiteraard met de grootste zorg vervaardigd.

Eén van de principes van het programma is dat u de voeding tot u neemt gedurende de hele dag, gebaseerd op uw persoonlijke behoefte. Door elk uur een klein beetje te eten, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en kan uw lichaam zich meer ontspannen. Zo voert u langzaam maar zeker oude ballast af en worden stress en negatieve ervaringen verwerkt. Daarnaast bevordert EPD-3 de stofwisseling en bloedcirculatie. Dit leidt tot extra vetverbranding, waardoor uw lichaamsgewicht zult afnemen. Uw conditie krijgt een extra impuls als u hierbij dagelijks een half uur wandelt of actief beweegt.

Als u meer wilt weten over de principes en de werking van het EPD-3-programma, klik dan hier

Deelname aan het EPD-3-programma

De duur van het programma is volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen, maar duurt gemiddeld acht tot tien weken.

Tijdens het eerste consult krijgt u een intakegesprek. Daarbij krijgt u alle informatie die u nodig heeft over het programma en de producten. Vervolgens wordt er een controlelijst afgewerkt, waarbij uw fysieke conditie nauwkeurig in kaart wordt gebracht. Uw cholesterolgehalte, uw bloedsuikerspiegel en uw bloeddruk worden gemeten en er wordt gekeken naar uw lichaamsgewicht en uw omvang. Op basis van alle verzamelde gegevens wordt een gebalanceerd programma aan u voorgesteld. Natuurlijk wordt hierbij uw persoonlijke doelstelling in het oog gehouden. Wilt u deelnemen om gewicht te verliezen, of is het uw doel om vitaler door het leven te gaan en meer energie te hebben?

Als u besluit om aan de slag te gaan met het programma, wordt u gemiddeld om de twee weken uitgenodigd voor een vervolgconsult. Tijdens deze vervolgconsulten worden de metingen opnieuw uitgevoerd en krijgt u persoonlijke ondersteuning.

Tarief

De kosten van een consult bedragen 65 euro. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze kosten als u aanvullend verzekerd bent. Heeft u hierover twijfels, neem dan contact op met ons of met uw zorgverzekeraar.

Wanneer u besluit om met het voedingspakket aan de slag te gaan, koopt u al voor ongeveer 250 euro het EPD-3-startpakket, waarmee u ongeveer veertien dagen mee aan de slag kunt.

De producten uit het voedingsprogramma zijn ook los te verkrijgen, ook via de webshop op deze site.

Wilt u meer informatie over EPD-3? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onderstaand contactformulier, of kijk op EPD-3.nl

Diëtiste – Kies voor een combinatie van ontgiften en voedingsadviezen!

In samenwerking met diëtiste Renée van Burk (website) bieden wij een totaal pakket aan. Met dit pakket kan je je lichaam ontgiften, je stofwisseling in evenwicht brengen, een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl ontwikkelen. Het vernieuwde voedingspatroon gaan we samen zo ontwikkelen dat je dit heel lang vol kan houden. Met dit pakket kan je je lichaam een goede nieuwe start geven en blijvend resultaat behalen. Zie ( Renée van Burk) voor aanvullende informatie.